De săptămâna viitoare, preșcolarii și elevii din județul Brașov vor beneficia de produse lactate, de panificație și fructe asigurate de Consiliul Județean Brașov în cadrul Programului pentru școli al României.

Vor fi 36.644 de copii beneficiari din toate localitățile județului, exceptând municipiul Brașov, elevi din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolari din grădinițele publice și private cu program de 4 ore.

Consiliul Județean Brașov a finalizat procedurile de achiziție pentru furnizarea și distribuirea lactatelor, produselor de panificație și fructelor pentru anul școlar 2022-2023 și a transmis comunicările către ofertanți.

Contractele au fost întocmite și sunt în procedură de semnare, iar de îndată ce această etapă se va încheia, va începe livrarea produselor în unitățile de învățământ.

Această achiziție, cu o valoare totală estimată la 9.141.945,12 lei (fără TVA), a fost realizată defalcat, pe zonele județului (Brașov, Codlea, Făgăraș, Râșnov, Rupea, Săcele) și pe produsele furnizate (lapte UHT și iaurt, corn și biscuiți, respectiv mere), rezultând astfel 18 loturi.

Termenul final pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pe 24 august 2022, iar după verificarea condițiilor de participare și parcurgerea etapelor de evaluare a propunerilor tehnice și financiare, au fost desemnate firmele câștigătoare.

Produsele lactate (lapte UHT, iaurt) vor fi asigurate de SC Agro-Pan-Star SRL în toate cele șase zone ale județului, valoarea totală a contractului de furnizare fiind de 3.882.358,49 lei.

Produsele de panificație (cornuri și biscuiți) sunt asigurate de două firme: Asocierea SC Lido Gîrbea SRL – SC Agrosemcu SRL – SC Pan Abacs SRL – SC Voipan Sil SRL va deservi zonele Brașov, Codlea, Râșnov și Săcele, contractul fiind încheiat la valoarea de 2.392.833,61 lei, în timp ce furnizorul pentru Făgăraș și Rupea este SC Fagul Impex SRL, cu un contract în sumă totală de 1.849.002,53 lei.

Și merele vor fi distribuite în unitățile școlare din județ de doi operatori economici: SC Pan Abacs SRL (pentru zonele Brașov, Codlea, Râșnov și Săcele), în baza unui contract în valoare de 1.038.246,43 lei, respectiv SC Fagul Impex SRL (pentru zonele Făgăraș și Rupea), cu un contract în valoare de 802.279,06 lei.

„Pentru mulți copii care provin din familii cu posibilități financiare modeste, aceste produse distribuite în școli sunt importante, fiind așteptate cu bucurie. Pentru unii dintre ei cornul și laptele reprezintă singura masă sigură a zilei, dar și motivația de a veni la școală în fiecare zi. Am finalizat în cel mai scurt timp posibil această procedură de achiziție, pe care am inițiat-o încă din iulie, însă am fost nevoiți să prelungim termenul pentru depunerea ofertelor până în 24 august, deoarece în 10 august a apărut o hotărâre de guvern care a ajustat limita valorică zilnică a produselor per elev, ceea ce a dus la modificarea valorii estimate a achiziției. Sperăm că furnizorii își vor face treaba în cele mai bune condiții, astfel încât copiii să beneficieze de produse conforme cerințelor din caietul de sarcini. Funcționarii din executivul județean vor verifica modul în care firmele se achită de sarcinile asumate”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Precizăm faptul că între beneficiarii produselor achiziționate de Consiliul Județean Brașov nu se regăsesc preșcolarii și elevii din municipiul reședință de județ, deoarece pentru produsele care le sunt destinate, procedurile de achiziție sunt derulate de Primăria Municipiului Brașov.

Previous Elita mondială a săritorilor cu schiurile, din nou în România, la Cupa Mondială de Vară – Grand Prix de la Râșnov

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj