„Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”

Date
23 septembrie 2021 - 30 noiembrie 2021
Time
09:00 - 15:00
Location
Muzeul Civilizației Urbane, Piata Sfatului nr. 15

In data de 23 Septembrie 2021 s-a inaugurat la Muzeul Civilizaţiei Urbane expoziţia „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, al cărei vernisaj este programat de la ora 18.00. Vizitatorii vor face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vieneze și parisiene şi vor putea descoperi pălăriile consacrate precum Melon, Borsalino, Cocktail, Fedora, Joben, Clack și genres cel mai eschisit!

Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje, descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi și o selecție de pălării simbol pentru Brașov.  Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr.15.

  • Organizer Name: Muzeul Civilizației Urbane
Previous Roza Vânturilor – Cristian

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj