Eveniment de comemorare a eroului-martir Liviu Cornel Babeș

Acum 32 de ani, pe pârtia Bradul din Poiana Brașov, Liviu Cornel Babeș a recurs la sacrificiul suprem, în semn de protest față de regimul totalitar comunist.
În memoria sa, Asociația Luptătorilor, Răniților și Urmașilor Eroilor „Brașov – Decembrie 1989” și Asociația „15 Noiembrie 1987” – Brașov au organizat și în acest an un eveniment de comemorare a eroului-martir Liviu Cornel Babeș, desfășurat la Crucea de pe pârtia Bradul și urmat, la Biserica Sf. Ioan Botezătorul, de un ceremonial religios și de depuneri de coroane.
Reprezentanții autorităților publice locale și județene au onorat prin prezența lor memoria eroului-martir al Brașovului.
Se împlinesc 32 de ani de la martiriul lui Liviu Cornel Babeş, în numele libertăţii. Îl comemorăm astăzi pe eroul braşovean care a ales sacrificiul suprem în locul unei vieţi sufocate de oprimarea regimului comunist. Gestul său dramatic, menit să atragă atenţia întregii lumi asupra măsurilor represive ale sistemului totalitar din România, nu poate şi nu trebuie să fie uitat. Avem datoria să învăţăm din lecţiile trecutului şi niciodată să nu mai permitem ca un regim abuziv să ne fure libertatea şi drepturile fundamentale”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
Consiliul Județean Brașov, prin muzeele din subordine, a cinstit și cinstește memoria eroilor pe care i-a dat municipiul și județul Brașov. Vom fi parteneri la orice obiectiv și la orice inițiativă venită din partea asociațiilor și a Municipalității brașovene, menite a comemora cum se cuvine jertfa martirilor noștri, inclusiv în ceea ce privește construirea unui monument închinat eroului Liviu Cornel Babeș. Dumnezeul să-l ierte și să-l odihnească în pace pe Liviu Cornel Babeș!”, a încheiat Adrian-Ioan Veștea.

Previous Întâlnire cu Barna Tánczos, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj