Proiect „Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0+660, în localitatea Voila

Astăzi, în prezenţa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban, şi a directorului Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice, Mihai Pascu, a avut loc predarea amplasamentului către Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL, care şi-a adjudecat execuţia proiectului „Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0+660, în localitatea Voila”.
Este vorba despre un proiect investiţional al Consiliului Judeţean Braşov, finanţat în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală, care ar fi fost realizat până în prezent, dacă la repetatele proceduri de achiziţie lansate de administraţia judeţeană s-ar fi înscris firme interesate să-l implementeze.
Trebuie amintit că după trei proceduri de achiziţie lansate de administraţia judeţeană în 25 septembrie 2019, 5 noiembrie 2019, respectiv 19 decembrie 2019 – toate anulate din lipsă de competitori, abia la cea de-a patra, demarată în 5 iunie 2020, s-au înscris doi operatori economici. După parcurgerea etapelor procedurale privind evaluarea ofertelor, comisia desemnată la nivelul CJ Braşov a declarat câştigătoare oferta prezentată de Asocierea SC Con-A SRL – SC Con-A Operations SRL – SC Drum Inserv SRL.
La evenimentul predării amplasamentului au participat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, având în vedere că acest pod are o importantă strategică şi reprezintă calea principală de acces între Gara Voila şi Poligonul NATO de la Cincu. Tocmai de aceea, conform proiectului, noua construcţie va avea o complexitate deosebită şi are prevăzută o durată de exploatare de 95 de ani.
Au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţii Hidroelectrica, ai furnizorilor de utilităţi, alături de primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, şi primarul din Cincu, Sorin Aurel Suciu. Discuţiile purtate cu acest prilej au vizat aspecte legale de pregătirea şantierului, dar şi chestiuni privind stabilirea variantei rutiere de ocolire pe care să se poată circula în perioada lucrărilor.
Valoarea totală a contractului pentru execuţia proiectului „Pod peste râul Olt pe DJ 105 la km 0+660, în localitatea Voila” este de 15.656.698,36 lei, din care 14.422.685,20 lei sunt bani accesaţi prin PNDL, iar diferenţa de 1.234.013,16 lei este asigurată din bugetul judeţean. Durata de realizare a contractului este de 28 de luni, încă constructorul şi-a propus să facă toate eforturile pentru a finaliza lucrările până la 31 decembrie 2021.
Lucrările propriu-zise vor începe în luna aprilie, ele fiind precedate de activităţile de organizare a şantierului şi de producţie a materialelor necesare, potrivit informaţiilor furnizate de vicepreşedintele CJ Todorică Şerban.
Contractul cuprinde demolarea podului situat pe Drumul Judeţean 105 şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri. Vor fi executate lucrări de refacere a albiei Oltului în amonte şi aval, vor fi construite rampe de acces, va fi amenajat drumul pe lungimile minime necesare, vor fi deviate rețelele de utilități din amplasament, urmând a fi refăcute utilitățile pe noua structură şi vor fi realizate lucrări pentru siguranţa circulaţiei.
„Mă bucur că există interes din partea constructorului pentru ca această lucrare să fie terminată înainte de termenul prevăzut în contract, ţinând cont că este un proiect foarte important pentru noi – ca administraţie judeţeană, dar în egală măsură pentru comunităţile locale din Ţara Făgăraşului şi pentru forţele armate care desfăşoară exerciţii militare la Cincu. Este o mare satisfacţie pentru noi că reuşim, iată, să dăm drumul unor lucrări de amploare şi, după zeci de ani, să reconstruim cele mai importante poduri peste Olt”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
Amintim că acesta este cel de-al patrulea pod nou peste râul Olt pe care îl realizează Consiliul Judeţean Braşov, după podurile de la Crihalma şi Hălmeag – deja deschise circulaţiei, şi cel de la Augustin – care urmează să intre în şantier.

Previous Construirea Sălii Polivalente a Brașovului

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj