Recepție Unitatea de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru

Clădirea care adăposteşte Unitatea de Asistenţă Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru a fost transformată din temelii printr-o investiţie implementată de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri europene.

Astăzi, în prezenţa echipei de implementare a proiectului, a reprezentanţilor constructorului, proiectantului şi dirigintelui de şantier, a specialiştilor de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi de la ADR Centru, a avut loc prima etapă a recepției la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie (UAMSP) Sânpetru, realizate cu finanţare asigurată în cadrul axei 3 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

Valoarea totală contractului de lucrări a fost de 11.008.884,02 lei.

Acesta este cel de-al doilea proiect european accesat de administraţia judeţeană în mandatul 2016-2020 şi încheiat, după cel privind reabilitatea modernizarea și reabilitarea drumului judeţean DJ 112 C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni şi, totodată, primul din cele două proiecte pe care CJ Braşov le-a elaborat pentru eficientizarea energetică a clădirilor publice.
Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în martie 2018, însă contractul de lucrări a putut fi încheiat abia în august 2019, din cauza procedurilor birocratice.
Consiliul Județean Brașov a repetat de patru ori procedurile de achiziție pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de construcție aferente acestui obiectiv de investiții şi abia a cincea oară achiziția a fost reușită. Câștigătoarea licitației a fost desemnată Asocierea SC Romfit Grup SRL – SC HAR & H SRL.
Proiectul a prevăzut realizarea lucrărilor de reparații și consolidare, recompartimentare, modernizare și eficientizare energetică a pavilioanelor clădirii C1 de la Unitatea Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru.
Respectiva clădire este una de tip pavilionar, fiind alcătuită din cinci corpuri alipite, cu înălțimi și funcțiuni diferite. Este vorba despre cămin, corp de legătură, bloc alimentar, pavilion administrativ şi sală festivă.
S-au executat lucrări de reabilitare termică, inclusiv reparații la nivelul fațadei, soclurilor și trotuarelor, de modernizare și reabilitare a instalațiilor de încălzire, climatizare și iluminat, dar și reparații la elementele structurale, la acoperiș, terase exterioare și căi de acces.
Alte tipuri de lucrări au fost cele de recompartimentare a unor spații interioare și cele prin care întreaga clădire a fost adusă la standardele de funcționare din punctul de vedere al siguranței la incendiu. De asemenea, a fost montat un lift care să permită accesul persoanelor imobilizate în scaun cu rotile.

Sunt foarte bucuros că am dus la bun sfârșit încă un proiect cu fonduri europene, a cărui implementare am început-o în mandatul precedent. Am participat la procedura de recepție la încheierea lucrărilor de reparații capitale, modernizare și eficientizare energetică a Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru. A fost un proiect dificil, deoarece am fost nevoiți să realizăm cinci proceduri de licitație, până să reușim să avem un constructor care să execute lucrările. Dar totul e bine când se termină cu bine! Clădirea UAMSP Sânpetru arată foarte bine și va asigura cele mai bune condiții pentru pacienți și personalul medical”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Previous Consiliul Județean Brașov este partener al proiectului „Județul Brașov, Inima Verde a României”.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj