Reparații și dotări cu echipamente de înaltă performanță, realizate în cadrul laboratorului de radiologie și imagistică al Spitalului de Copii Brașov.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a făcut astăzi o vizită la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii pentru a vedea spaţiul renovat al laboratorului de radiologie şi imagistică în cadrul căruia a fost montat un aparat de tomografie computerizată, primul echipament de acest tip intrat în posesia instituţiei medicale.

Încăperile laboratorului au fost reparate şi pregătite pentru punerea în funcţiune a CT-ului pe care instituţia medicală l-a achiziţionat anul trecut, cu fonduri asigurate din bugetul Consiliului Judeţean Braşov.

Aparatul de tomografie computerizată a costat 1.418.480 lei şi a fost livrat în noiembrie 2021.

Tot prin intermediul alocărilor din bugetul judeţean, începând cu luna septembrie 2021 s-au executat reparaţii şi igienizări ale spațiilor laboratorului, care au totalizat 1.579.926 lei.

Acestea au inclus în primul rând amenajarea încăperilor alocate CT-ului, dar s-au efectuat şi lucrări de igienizare, tencuieli şi zugrăveli, a fost montată pardoseala Tarkett, au fost instalate o uşă batantă de plumb şi un geam cu ramă de plumb, a fost proiectată şi realizată modificarea reţelei electrice, astfel încât aceasta să fie adaptată puterii electrice a CT-ului.

Totodată, au fost achiziţionate şi montate console suspendate pentru anestezie, dotate cu 4 prize electrice, 2 surse de oxigen medical şi 2 surse de aer medical, precum şi un aparat de ventilaţie mecanică.
De asemenea, au fost cumpărate şi montate bandouri şi geamuri termopan, a fost reînnoită pardoseala, a fost reconfigurat traseul instalaţiilor de încălzire şi a fost refăcută reţeaua de distribuţie a fluidelor medicale.

Potrivit informaţiilor furnizate de echipa managerială a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, în vederea punerii în funcţiune a computerului tomograf au fost procurate inclusiv echipamentele medicale complementare: un aparat de anestezie de înaltă performanţă cu monitorizare (care a costat 142.800 lei), un monitor de funcţii vitale hemodinamic (în valoare de 47.120 lei), un monitor de funcţii vitale hemodinamic de transport (18.410 lei), un ventilator portabil (84.490 lei), un injectomat (8.090 lei), un infuzomat (7.850 lei), un pat de spital (33.710 lei) şi un pat de spital cu 2 motoare (9.520 lei).

Aceste achiziţii care s-au ridicat la suma totală de 351.990 lei au putut fi realizate tot cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Braşov în anul 2021.

„Reamenajarea şi dotarea cu aparatură medicală nouă a laboratorului de radiologie şi imagistică va asigura în continuare investigarea şi tratarea cu maxim profesionalism a micilor pacienţi care se prezintă la spitalul nostru. Computerul tomograf ne va fi foarte util, deoarece nu vom mai fi obligaţi să trimitem copii internaţi către alte unităţi de specialitate pentru efectuarea investigaţiilor imagistice de înaltă performanţă, vom elimina cheltuielile implicate de această procedură la care am fost nevoiţi să apelăm până acum şi, nu în ultimul rând, vom putea obţine finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate a Judeţului Braşov, prin încheierea unui contract de servicii paraclinice de tomografie computerizată. Mulţumim echipei Consiliului Judeţean Braşov pentru susţinere şi implicare”, transmite Comitetul Director al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, reprezentat prin managerul ec. Monica Săbăduşi şi directorul medical dr. Liviu Muntean.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, apreciază modul în care conducerea acestei instituţii medicale a avut permanent în atenţie îmbunătăţirea condiţiilor asigurate micilor pacienţi.
„Chiar dacă până acum, din cauze obiective, nu am avut proiecte cu fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii şi dotărilor Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, am răspuns tuturor necesităţilor pe care echipa manageriale ni le-au adus în atenţie. Mă bucur că începând cu anul 2017 şi până în prezent, am reuşit să modernizăm, rând pe rând, secţiile clinice ale spitalului, iar anul trecut am putut asigura fondurile necesare pentru achiziţionarea aparatului CT – o premieră pentru acest spital, pentru renovarea laboratorului de radiologie şi imagistică, dar şi pentru lucrări şi studii necesare în vederea pregătirii altor proiecte investiţionale. Trebuie remarcat faptul că în anul 2021, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii a primit o alocare din bugetul judeţean în valoare totală de 6.587.000 lei, mai mare cu aproximativ un milion de lei faţă de cea din 2020 şi de şase ori mai mare decât sumele primite în anul 2016. În momentul de faţă putem spune că acest spital se prezintă foarte bine, atât din punctul de vedere al infrastructurii şi dotărilor de care dispune, cât şi sub aspectul calităţii actului medical, care este la cel mai înalt nivel, iar pentru toate acestea echipa managerială merită felicitările şi aprecierea noastră”, afirmă preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

De menţionat este faptul că pe lângă CT-ul intrat în posesia Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, în anul 2021, din fondurile bugetului judeţean sau din fonduri europene au mai fost achiziţionate echipamente de tomografie computerizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic de Psihiatrie şi Neurologie.

Previous Consiliul Județean Brașov a ajuns în fază finală de implementare cu trei proiecte accesate în cadrul Axei prioritare 8

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj