Serviciile Salvamont din România au câștigat categoria ”Best Upcoming Search And Rescue Drone Team Award”

Serviciile Salvamont din România au câștigat categoria ”Best Upcoming Search And Rescue Drone Team Award” (Premiul pentru cea mai bună dezvoltare a echipei de căutare şi salvare cu drona) în cadrul WORLD’S EMERGENCY DRONE CONFERENCE, conferință organizată de către Organizaţia Internaţională de Salvare de Urgenţă cu Drona (International Emergency Drone Organization).

În perioada 12 – 13 decembrie, o delegație de salvatori montani din partea Serviciului Public Județean Salvamont Brașov – serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, avându-i în componenţă pe Sebastian Marinescu (director) şi Nicolae Petrușca, a participat la acest eveniment organizat în capitala Franţei, alături de colegi de la structurile județene Salvamont din Gorj, Harghita și Prahova, și de voluntarul Ciprian Zamfirescu.

„Suntem mândri că am reprezentat România la această conferință internațională, iar premiul obținut de delegația Salvamont ne onorează și ne motivează să fim mai buni în fiecare zi. La Braşov avem o dronă cu termoviziune și suntem în curs de amenajare, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, a unui Centrul Judeţean de analiză a datelor. În cadrul lui vom putea analiza imaginile capturate de dronele folosite de către salvamontişti și vom putea identifica persoanele dispărute, cu ajutorul inteligenţei artificiale. Datorită acestui sistem, în numai 30 de minute o dronă poate parcurge 5 kilometri liniari şi poate acoperi o suprafaţă de peste 24 de hectare. Astfel, se pot transmite fotografii şi imagini care după descărcare pot fi procesate şi analizate în nu mai puţin de 2 minute, mărindu-se capacitatea de căutare de aproape 10 ori”, a explicat Sebastian Marinescu.

El a menţionat că pentru anul viitor este planificată achiziţionarea a încă unei drone pentru Serviciul Public Judeţean de Salvamont, astfel încât acest proiect de căutare şi salvare cu drona să fie extins, fiind un ajutor foarte important care asigură creşterea semnificativă a şanselor persoanelor rătăcite sau dispărute de a fi găsite în cel mai scurt timp posibil.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a salutat premiul obţinut de salvatorii montani.

„Îi felicit pe colegii de la Serviciul Public Judeţean Salvamont Braşov atât pentru premiul obţinut, care reprezintă o recunoaştere a profesionalismului şi calităţii serviciului public prestat, cât şi pentru iniţiativa de a introduce în activitatea lor tehnologia de ultimă oră, bazată pe inteligenţa artificială şi de a opera echipamente performante în activitatea lor, vitală pentru comunitate. Niciun efort material, financiar şi uman nu este prea mare atunci când în joc este salvarea de vieţi omeneşti”, a susţinut preşedintele CJ Braşov.

Previous Încep zborurile de calibrare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj