Studiului de trafic/mobilitate și oportunitate pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane,

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, cel care coordonează Grupul de lucru pentru realizarea Planului de Mobilitate la nivelul judeţului Braşov, a prezentat concluziile Studiului de trafic/mobilitate și oportunitate pentru efectuarea serviciului de transport public județean de persoane, prin curse regulate, în județul Brașov.
Documentul, elaborat de firma de consultanță Certrans Level SRL, va sta la baza pregătirii documentațiilor necesare achiziției pe care administrația județeană o va lansa în acest an pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public județean de persoane, realizat prin curse regulate, în aria teritorială de competență a UAT Județul Brașov.
Vicepreședintele Șerban a anunțat că vor fi scoase la licitație patru grupe de trasee care acoperă întregul județ.
Cea mai amplă grupă de trasee are ca punct de plecare oraşul Victoria, trece prin localitățile de la poalele Munților Făgăraș, urmează Drumul Național 73 A, tranzitează orașul Zărnești – de unde colectează călători inclusiv din satele brănene, și ajunge la Brașov.
Cea de-a doua grupă de trasee pleacă din municipiul Făgăraș, adună călători din localitățile situate pe ambele maluri ale Oltului și străbate Drumul Național 1, până la Brașov.
Cea de-a treia grupă de trasee porneşte din orașul Rupea, colectează călători din zona de nord a județului și urmează Drumul Național 13, având ca punct terminus Brașovul.
Cea de-a patra grupă include trasee din zona localităților Augustin – Ormeniș – Apața – Măieruș și străbate DN 13, până la Brașov.
Am studiat cele patru grupe de trasee stabilite la nivel judeţean și consider că a fost creat un număr suficient de curse regulate. Ele ţin cont de necesităţile identificate la nivelul localităţilor, de nevoile cetăţenilor din judeţul Braşov care fac naveta la locurile de muncă sau la şcoală, dar şi de potenţialul turistic al zonelor tranzitate. Consultantul ne-a precizat kilometrii acestor trasee, perioada de timp în care sunt parcurse respectivele trasee, staţiile necesare, precum şi numărul de maşini care trebuie să le deservească. Din studiu reiese că pentru cele patru grupe de trasee vor fi necesare un număr total de 61 de autovehicule, plus alte 12 de rezervă”, a spus vicepreşedintele CJ Todorică Şerban.
Punctul final al tuturor celor patru grupe de trasee este municipiul Braşov, mai precis terminalul RAT de la Bartolomeu. În consecinţă, urmează semnarea unui protocol între Consiliul Judeţean Braşov, RAT Braşov şi Primăria Municipiului Braşov, în baza căruia terminalul din Bartolomeu să poată fi utilizat ca autogară, de către autobuzele care asigură transportul judeţean.
Protocoale distincte vor fi încheiate între Consiliul Judeţean şi Municipiul Făgăraş, respectiv Oraşul Rupea şi Oraşul Victoria, pentru utilizarea autogărilor din cele trei localităţi.
Totodată, specialiştii CJ Braşov de comun acord cu primarii localităţilor din Zona Metropolitană vor stabili staţiile în care vor putea să oprească autobuzele de transport judeţean care tranzitează respectivele localităţi.
Ne preocupă asigurarea unui transport județean de persoane modern și eficient, realizat în condiții civilizate şi la tarife oneste, cu respectarea tuturor normativelor în domeniu. În egală măsură, ne interesează să avem operatori pe toate traseele din judeţ pe care trebuie să le acoperim, astfel încât cetăţenii să aibă acces neîngrădit la acest serviciu public. Vrem să pregătim cât mai bine lansarea licitației pentru atribuirea traseelor de transport județean de persoane, în așa fel încât la 31 decembrie să putem avea contractele semnate cu prestatorii”, a menţionat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

 

Previous Consiliul Județean Brașov a finalizat încă o achiziție publică destinată Aeroportului Internațional Brașov

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj