Corpul nou al Maternității Brașov a intrat într-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere existent

Corpul nou al Maternității Brașov a intrat într-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică.

Totul, în cadrul proiectului „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, în valoare totală de 26.552.919,96 lei, implementat de administrația județeană cu fonduri accesate prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

După ce ordinul de începere a lucrărilor a fost transmis pe 20 decembrie 2021, firma constructoare, Electroprecizia AG, a realizat organizarea de șantier și a început lucrările interioare în partea superioară a clădirii, respectiv la mansardă și la etajul VII – primele spații pe care conducerea Maternității le-a putut elibera și pune la dispoziția antreprenorului.

Șantierul urmează să se extindă la etajele VI și V, care au fost predate constructorului pe 5 martie, iar restul imobilului și corpul care face legătura cu clădirea veche a Maternității vor intra în reabilitare totală după data de 7 mai.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a verificat vineri, 25 martie, ce s-a realizat până în momentul de față și a discutat cu managerul de proiect despre graficul de execuție și termenele intermediare și cel final asumate de firma Electroprecizia pentru terminarea lucrărilor.

„În primă fază se lucrează la interior, începând cu etajele superioare, deoarece clădirea n-a putut fi predată integral constructorului, din nevoia asigurării fluxurilor separate pentru pacientele COVID. Am analizat graficul de execuție și am convingerea că termenele asumate de firma constructoare, respectiv 1 octombrie 2022 pentru funcționalizarea blocurilor operatorii, 1 ianuarie 2023 pentru finalizarea întregii clădiri pe interior și luna iunie 2023 pentru încheierea tuturor lucrărilor, vor fi respectate. Mă bucur că lucrările avansează și că acest imobil și clădirea de legătură vor fi reabilitate total și eficientizate energetic, urmând să dispună de dotări de ultimă generație. Deja pereții au fost decopertați și tot ceea ce înseamnă rețele și instalații interioare sunt înlocuite cu sisteme moderne, care asigură un consum redus de energie”, a spus președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Lucrările prevăzute în contract includ: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, montarea de panouri solare și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică, modernizarea instalațiilor de iluminat, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate, reparații la elementele fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și la acoperișul tip terasă, recompartimentări interioare, refacerea trotuarelor, construcția de rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, precum și lucrările necesare obținerii avizului de securitate la incendiu.

Clădirea va fi reglată în mod automatizat din punctul de vedere al consumului de energie electrică și termică, urmând să fie dotată cu un sistem de control computerizat BMS (Building Management System), care va asigura optimizarea consumurilor la utilități. Ea va dispune de două lifturi exterioare, iar la geamuri vor fi montate jaluzele acționate electric în funcție de lumina și căldura de afară. De asemenea, saloanele și toate spațiile medicale și nemedicale vor fi refăcute și dotate cu instalații sanitare noi.

„La finele acestui proiect vom putea afirma cu certitudine că Brașovul dispune de cea mai modernă maternitate publică din țară”, a concluzionat președintele CJ Brașov.

Previous Membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) din Regiunea Centru s-au reunit din nou, într-o ședință de lucru organizată de ADR Centru

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj