Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov va implementa proiectul privind modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Casa Soarelui” Brașov. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov va implementa proiectul privind modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoane adulte cu dizabilități „Casa Soarelui” Brașov. 

Proiectul a fost propus spre finanțare în urma selecției publice de proiecte necompetitive din cadrul Componentei C13 – Reforme sociale a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

În perioada următoare va avea loc semnarea contractului de finanţare, autoritatea finanțatoare fiind Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. 

Bugetul proiectului este de 1.107.608 lei.

Obiectivele propuse în cadrul proiectului sunt modernizarea și dotarea Centrului de zi pentru persoanele adulte cu dizabilități „Casa Soarelui” Brașov – care face parte din Complexul de Servicii Cristian, în scopul creșterii calității vieții adulţilor instituționalizaţi în locuințele protejate aflate în subordinea DGASPC Brașov și în ideea prevenirii situaţiei în care persoane cu dizabilități din comunităţile județului Brașov ajung să fie preluate în sistemul public de asistenţă socială. 

Astfel, proiectul urmăreşte şi dezvoltarea serviciilor alternative de sprijin pentru o viață independentă și integrarea în comunitate a adulţilor cu dizabilităţi.

Beneficiarii Centrului de zi „Casa Soarelui” sunt atât persoane adulte cu dizabilități din comunitate, cât și persoane adulte cu dizabilități asistate în instituții de tip rezidențial, respectiv în locuințele protejate aflate în subordinea DGASPC Brașov. 

Durata de implementare a proiectului este de 24 luni, fără a depăși data de 31.12.2024.

În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de izolare a acoperișului, finisaje interioare, reparații la instalaţiile electrice şi de alimentare cu agent termic, înlocuirea caloriferelor și montarea de panouri voltaice cu rețea, precum şi accesibilizarea spațiilor pentru persoanele adulte cu dizabilități: baie adaptată, mână curentă, marcaj tactil pentru nevăzători, sirenă.

Totodată, sala de kinetoterapie va fi dotată cu echipamente de specialitate şi vor fi achiziţionate un autoturism pentru transportul beneficiarilor, echipamente de birotică, aparatură tehnologică-electrocasnică, dotări specifice (echipamente) pentru activități, mobilier și cazarmament. 

„Acest proiect pe care îl va implementa DGASPC Braşov a fost în prealabil aprobat în plenul Consiliului Judeţean. Vorbim despre cel de-al doilea proiect destinat domeniului asistenţei sociale accesat la nivelul judeţului Braşov şi având finanţarea asigurată prin PNRR, după cel privind reabilitarea energetică a internatului din Codlea, al cărui contract de finanţare este în valoare de 8.492.947,24 lei. Ne-am propus să facem investiţiile necesare în toate imobilele care aparţin DGASPC Braşov, astfel încât să asigurăm beneficiarilor condiţii civilizate de trai şi servicii de asistență socială de cea mai bună calitate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

Previous A fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente ambulator integrat al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj