Al doilea proiect PNRR al Consiliului Judeţean Braşov, aprobat la finanţare!

În urma evaluării făcute de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, proiectul „Reabilitare Clădire Administrativă cu anexe, relocare secţii spitalizare de zi şi Ambulator din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, depus de administraţia judeţeană în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componenta Valul Renovării din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a fost aprobat astăzi spre finanţare.

Este vorba despre un amplu proiect investiţional demarat şi implementat de CJ Braşov în acest an cu fonduri proprii, valoarea totală a lucrărilor, conform contractului de execuţie, fiind de 9.825.884,71 lei.

Din această sumă, administraţia judeţeană va recupera partea de eficientizare energetică a imobilului prin finanţarea obţinută în cadrul PNRR care se ridică suma de 1.801.708,20 de lei, la care se adaugă TVA de 342.324,56 de lei.

Intervențiile propuse pentru creșterea performanței energetice a clădirii administrative a Maternităţii braşovene vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire cu peste 50% față de consumul înregistrat în prezent, o reducere a consumului de energie primară totală și o diminuare a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60%.

„Acesta este cel de-al doilea proiect aprobat – după cel privind eficientizarea energetică a clădirii Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, din totalul de opt proiecte pe care le-am depus pe această oportunitate de finanţare. Avem în vedere să continuăm reabilitarea tuturor unităților medicale pe care le avem în administrare, pentru care pregătim proiecte atât pentru accesarea de fonduri europene, cât și pentru obţinerea de finanţări din programele guvernamentale”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Previous Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participatla reuniunea extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care a avut loc la Palatul Victoria.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj