Ambasadorul Republicii India în România, a efectuat prima sa vizită oficială în județul Brașov

Excelența Sa domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Republicii India în România, a efectuat prima sa vizită oficială în judeţul Braşov. În această dimineaţă, înaltul oaspete a avut o întrevedere cu subprefectul Adrian Folea şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică Şerban.
Subprefectul judeţului a făcut o succintă prezentare a judeţului din punct de vedere economico-social şi cultural şi şi-a exprimat speranţa că relaţiile româno-indiene vor putea fi dezvoltate şi diversificate în perioada următoare.
Vicepreşedintele CJ a menţionat că Brașovul este cel mai dezvoltat judeţ al Regiunii Centru, este un puternic centru industrial, un pol de creştere economică şi de cercetare ştiinţifică, dar şi un centru cultural însemnat, ceea ce asigură premisele unor colaborări bilaterale foarte bune.
Amdasadorul a susţinut că firmele indiene sunt deja o prezenţă însemnată în România, totalul investiţiilor acestora depăşind un miliard de dolari. „Avem companii indiene din IT, management, producţie şi consultanţă care activează în România, precum şi firme din India care colaborează cu parteneri locali în domeniul industriei farmaceutice. Braşovul este foarte activ din punct de vedere economic, precum şi o destinaţie turistică interesantă pentru conaţionalii mei, care ar fi cu siguranţă interesaţi să viziteze un obiectiv precum Castelul Bran”, a afirmat ambasadorul Rahul Shrivastava.
Oficialul a menţionat faptul că „pentru companiile indiene, România este o poartă spre Uniunea Europeană. De aceea există un mare interes pentru schimburi comerciale bilaterale şi investiţii din partea oamenilor de afaceri indieni. Totodată, la nivel guvernamental se discută despre încheierea unui acord în domeniul transportului aerian, astfel încât să fie redeschisă o rută directă spre India, despre colaborări în domeniul industriei de apărare şi aeronautice, inclusiv cu IAR Ghimbav, dar şi despre schimburi culturale şi universitare concretizate în programe de burse şi studii complet sponsorizate de guvernul indian”.
În cadrul discuţiilor, s-a conturat ideea încheierii unui parteneriat între judeţul Braşov şi o regiune din India. „Am fost onorat să-l întâlnesc pe ambasadorul Republicii India şi să aflu cât de mare este interesul oamenilor de afaceri indieni pentru ţara noastră. Până la următoarea vizită a domnului ambasador, cu ajutorul mediului economic şi universitar braşovean vom identifica domeniile concrete în care putem dezvolta relaţiile de colaborare”, a conchis vicepreşedintele CJ Todorică Şerban.

Previous Activitatea de deszăpezire a drumurilor județene

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj