Comunicat de presă

În aceste zile, la nivelul Consiliului Județean Brașov sunt în procedură de semnare două contracte de proiectare și execuție a lucrărilor vizând reabilitarea tronsonului de drum situat între localitățile Vulcan și Holbav, în lungime de peste 6,5 km, respectiv a podului peste pârâul Zizin din localitatea Budila, care fac parte din rețeaua rutieră administrată de autoritatea județeană.

Un contract este cel privind „Proiect Tehnic și Execuție – Reabilitare DJ 106 B Vulcan (DJ 112A) – Holbav km 0+000-6+505”, rezultat în urma finalizării procedurilor de achiziție desfășurate de administrația județeană, la care au participat doi ofertanți unici și patru asocieri de firme.

Potrivit rezultatelor evaluării ofertelor, firma care va implementa contractul este SC Viarom Construct SRL, care a avut o propunere financiară de 17.927.448 lei fără TVA și se angajează să-l execute în colaborare cu SC Pegasus Engineering SRL (subcontractant) și SC Specialist Consulting SRL (terț susținător și subcontractant).

Valoarea totală a contractului este de 21.333.663,12 lei (cu TVA), fonduri asigurate din bugetul propriu al județului Brașov.

Durata de prestare a serviciilor de proiectare este 6 luni, în timp ce execuția lucrărilor va trebui realizată în decurs de 12 luni de la momentul transmiterii ordinul de începere de către autoritatea contractantă.

„Reabilitarea drumului județean 106 B Vulcan (DJ 112 A) – Holbav este un proiect de investiții foarte necesar pentru comunele Vulcan și Holbav. Aceste localități, chiar dacă fac parte din Zona Metropolitană Brașov, au nevoie de o conexiune mai bună cu principalele drumuri naționale, care să ne permită o mai bună punere în valoare a potențialului de dezvoltare turistică a zonei”ֲ, explică Daniel Gligoraș, administratorul public al județului Brașov.

Cel de-al doilea contract vizează obiectivul de investiții „Proiect Tehnic și Execuție – Pod DJ 103 B km 9+450”, respectiv refacerea podului peste pârâul Zizin, situat în comuna Budila.

La această procedură de achiziție a fost depusă o singură ofertă, aparținând asocierii Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL (lider) – Rutier Conex XXI SRL – Confer Group SRL Onești, care în urma parcurgerii etapelor de calificare, evaluare tehnică și evaluare financiară a întrunit toate condițiile pentru a fi declarată câștigătoare.    

Asocierea a propus o ofertă financiară în cuantum de 3.496.372,37 lei fără TVA, ceea ce înseamnă că valoarea totală a contractului ajunge la 4.160.683,12 lei (cu TVA), fonduri prevăzute în bugetul județean pe anul 2022.

Și acest contract stabilește o durată de 6 luni pentru prestarea serviciilor de proiectare, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Podul de la Budila are o lungime de 32 de metri, iar necesitatea refacerii lui a rezultat în urma unei expertize tehnice care a pus în evidență degradări la elementele de susținere, la suprastructură și la rampele de acces.

În cazul ambelor contracte aflate acum în procedură de semnare, firmele constructoare vor acorda pentru lucrări o garanție de 6 ani.

„Cu fiecare contract semnat mai deschidem un front de lucru pe drumurile județene, deoarece acestea au nevoie în continuare de investiții ample în reabilitarea structurii rutiere și refacerea carosabilului. Ne propunem ca în cel mai scurt timp să emitem ordinele de începere pentru partea de proiectare a celor două obiective investiționale, astfel încât anul viitor, imediat ce condițiile mereorologice vor fi favorabile, firmele constructoare să poată trece la execuția lucrărilor de reabilitare a drumului județean dintre Vulcan și Holbav și de refacere a podului din comuna Budila. În acest context, vreau să amintesc faptul că în prezent lucrăm la pregătirea documentațiilor tehnice de proiectare în baza cărora vom realiza modernizarea totală a drumului 103 B Săcele (DN 1A) – Cărpiniș – Tărlungeni – Budila – Teliu – limită județ Covasna”, declară Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

Previous Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va fi operațional la începutul sezonului de vară de anul viitor

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj