Consiliul Județean Brașov a încheiat procedurile de achiziție pentru toate echipamentele, aparatura medicală și mobilierul incluse în proiectul cu finanțare europeană destinat dotării Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

În această perioadă sunt în curs de semnare contractele pentru ultimele trei loturi de echipamente, dintre care două s-au regăsit de la început în proiect, iar unul a fost achiziționat din economiile rezultate în urma procedurilor de achiziție desfășurate în cursul implementării proiectului.

Așadar, lotul 5 constând în mobilier medical va fi livrat de firma Ovavinci SRL, contractul fiind în valoare de 47.467,91 lei. Masa ginecologică (lotul 12) va fi asigurată de furnizorul Neomed SRL la prețul de 13.892,06 lei. Lotul 13, achiziționat din sumele economisite, include echipamentele necesare procedurii de bronhoscopie și va fi asigurat de firma Tehno Electro Medical Company SRL, prețul contractului fiind de 388.380,30 lei.

Astfel, sumele atrase de administrația județeană prin intermediul acestui proiect, finanțat în cadrul Axei prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale” a Programului Operațional Regional 2014-2020, au fost utilizate aproape în totalitate, având în vedere că din valoarea totală de 10.699.627,60 lei au fost încheiate contracte însumând 10.668.874,20 lei.           

În prezent, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov este în curs de amenajare, o mare parte din echipamentele cumpărate fiind deja livrate și instalate.

Între acestea se regăsesc un computer tomograf (lotul 1), 34 de echipamente medicale (lotul 2), un mamograf și trei ecografe (lotul 3), șapte echipamente oftalmologice (lotul 4), mobilier pentru dotarea cabinetelor medicale – banchete pentru sala de așteptare, dulapuri, scaune, birouri pentru cabinetele medicale și mobilier destinat recepției (lotul 6), un aparat RX de scopie și grafie digital (lotul 7), două aparate de electrochirurgie monopolare și bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie și colonoscopie, trei lămpi scialitice, trei mese dotate cu lămpi și lupe, cinci reflectoare cu picior și 12 lămpi UV de sterilizare (lotul 8), un ecograf staționar doppler color cu trei sonde, un ecograf doppler pentru carotidă și un ecograf staționar (lotul 9), o linie automată PCR (lotul 10) și o platformă elevatoare destinată persoanelor cu dizabilități (lotul 11).

„Ne pregătim să încheiem încă un proiect cu fonduri europene accesat în mandatul 2026-2020, un proiect care contribuie la asigurarea celor mai bune condiții pentru consultațiile, diagnosticarea și tratarea bolnavilor în Ambulatoriul celui mai important spital din subordinea noastră. Vom avea 12 cabinete medicale modernizate în întregime și dotate cu toate cele necesare desfășurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienților. Acest proiect vine să întregească investițiile deja realizate în extinderea, modernizare și dotarea noii Unități de Primiri Urgențe și în reabilitarea corpului B al Spitalului Județean Brașov. Reușim, astfel, să aducem cea mai importantă unitate spitalicească din județ la un nivel al infrastructurii medicale care corespunde exigențelor în domeniu”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Previous Echipamentul de radionavigație DVOR produs de compania italiană Thales pentru Aeroportul Internațional Brașov a fost livrat vineri, 23 septembrie

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj