La sediul CJ Brașov a avut loc o nouă întâlnire a factorilor de decizie implicați în implementarea serviciilor de navigație aeriană la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Au participat Florin Manta, directorul Direcției Regionale a Serviciilor de Navigație Aeriană Arad – instituție care va asigura dirijarea traficului aerian pe Aeroportul Brașov prin intermediul turnului remote, Andreea Strat, managerul proiectului ANS Brașov din partea Administrației Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., experți tehnici de la ROMATSA, oficiali ai Autorității Aeronautice Civile Române și reprezentanți ai asocierii UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL care realizează contractul privind asigurarea serviciilor de navigație aeriană, construirea clădirii de contingență și dotarea cu echipamente specifice.

Din partea Regiei Autonome „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” RA a fost prezent directorul general Alexandru Anghel, discuțiile fiind prezidate de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Cu acest prilej, a fost analizat stadiul implementării graficului consolidat al activităților necesare în vederea operaționalizării Aeroportului.

„Suntem în grafic cu activitățile pe care fiecare din părțile implicate în operaționalizarea AIBG și le-a asumat, avem stabilite termene precise și facem toate demersurile necesare pentru a le respecta. În cadrul ședinței am abordat și aspectele care țin de organizarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigație, programat pentru jumătatea lunii decembrie”, a declarat Alexandru Anghel.

Trebuie precizat faptul că proiectarea spațiului aerian și a procedurilor de zbor instrumentale s-a încheiat, iar documentația privind procedurile satelitare convenționale pe baza cărora controlorii de trafic de la Arad vor eșalona zborurile în timp și spațiu și vor asista piloții în timpul procedurii de decolare și aterizare pe pista de la Ghimbav, a fost predată la Autoritatea Aeronautică și este în etapa de verificare. 

De asemenea, participanții au fost informați că pe amplasamentul Aeroportului a fost montat echipamentul ILS (Instrument Landing System), produs de compania italiană Thales și că în perioada următoare vor fi instalate echipamentele DVOR și DME, care au fost de asemenea livrate.

La finalul ședinței, participanții au făcut o vizită la terminalul Aeroportului și la clădirea de contingență, aflată în fază avansată de execuție, prilej cu care au analizat aspecte de natură tehnică privind instalarea serverelor în cele două clădiri.

„Am promis că vom prezenta cu regularitate toate etapele pe care le parcurgem pentru funcționalizarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav și ne ținem de cuvânt. Astăzi am avut o ședință pragmatică în cadrul căreia am trecut în revistă, cu termene precise, toate demersurile pe care le mai avem de făcut până la momentul la care vom deschide Aeroportul. Specialiștii de la ROMATSA și cei ai Autorității Aeronautice Civile Române au apreciat stadiul foarte bun în care am ajuns cu construcția clădirii de contingență, care în curând va permite instalarea echipamentelor informatice necesare stocării, prelucrării și transmiterii datelor către Centrul de Dirijare a Traficului Arad. Vom continua să anunțăm toate noutățile care intervin în proiect, până la momentul mult așteptat al operaționalizării Aeroportului Brașov”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Graficul consolidat al activităților privind funcționalizarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav, convenit de Consiliul Județean Brașov împreună cu ROMATSA și Autoritatea Aeronautică Civilă Română prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operațional.

În cazul în care pe parcursul implementării proiectului vor interveni situații de natură să modifice graficul asumat, le vom comunica de îndată.

Previous O delegație din Republica Moldova formată din primari și președinți de raioane, alături de oficiali din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, în vizită de studiu la Brașov

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj