Reabilitare DJ 132

Încă un drum interjudeţean a cărui reabilitare este aşteptată cu mare interes de locuitorii zonei Rupea va intra în şantier în cursul anului 2021. Consiliul Judeţean Braşov a încheiat procedurile de achiziţie publică pentru „Reabilitare DJ 132 Rupea – Homorod – Mercheasa – Jimbor – limită judeţ Harghita km 0+000 – 18+250”, proiect a cărui valoare estimată a fost de 55.334.877,75 lei (fără TVA).
Cinci operatori economici au depus oferte pentru refacerea acestui drum, care reprezintă o alternativă rutieră de legătură între judeţele Braşov şi Harghita.
După analizarea documentaţiilor tehnice şi financiare, după aplicarea criteriului de atribuire, respectiv „cel mai bun raport calitate preţ”, precum şi a algoritmului de calcul asociat, membrii comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul CJ Braşov au desemnat câştigătoare oferta prezentată de SC Viarom Construct SRL. Propunerea financiară a firmei clasate pe locul întâi a fost de 49.248.125,21 lei (fără TVA).
SC Viarom Construct SRL propune un subcontractant, SC Agisfor SRL, pentru realizarea lucrărilor de piloţi foraţi.
Proiectul de reabilitare a DJ 132 Rupea – Homorod – Mercheasa – Jimbor – limită judeţ Harghita (km 0+000 – 18+250) cuprinde realizarea structurii rutiere a drumului interjudeţean DJ 132, în lungime de 18.161 metri, cu tot ceea ce înseamnă carosabil, acostamente, drumuri laterale, trotuare şi amenajare alveole pentru staţii transport public. Lucrările includ realizarea scurgerii apelor pluviale prin şanţuri, rigole carosabile şi de acostament, construirea de podeţe transversale, podeţe la drumurile laterale, podeţe accese, precum şi reabilitarea sau construirea unor poduri noi. De asemenea, sunt prevăzute lucrări pentru siguranţa circulaţiei prin parapete de protecţie, marcaje longitudinale, marcaje transversale, indicatoare şi stâlpi rutieri, benzi rezonatoare. Contractul mai cuprinde proiectarea şi execuţia devierii sau, după caz, a protejării reţelelor de utilităţi.
În vederea implementării acestui proiect investiţional de amploare în domeniul modernizării infrastructurii rutiere, administraţia judeţeană a accesat fonduri de la Ministerul Dezvoltării, în cadrul etapei a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.
„Îmi doresc să nu avem contestaţii la atribuirea acestei achiziţii, astfel încât să putem semna contractul cu firma câştigătoare chiar în zilele următoare. DJ 132 este un drum extrem de important pentru comunităţile locale din nordul judeţului Braşov. Sunt convins că reabilitarea lui va genera o dezvoltare în plan economico-social pentru localităţile din zona Rupea şi va deschide o cale modernă de acces rutier între judeţele Braşov şi Harghita. Cu siguranţă, drumul reabilitat va facilita şi dezvoltarea turismului, având în vedere că satele prin care trece sunt recunoscute pentru bisericile fortificate şi pentru alte atracţii menite să stârnească interesul vizitatorilor”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
De amintit este faptul că un alt proiect de modernizare a unui drum judeţean din zona Rupea, respectiv „Modernizarea și reabilitarea DJ 104 L Bunești – Viscri – Dacia (15,06 km)”, pentru care administraţia judeţeană a obţinut finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, va fi încheiat în acest an.

Previous Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Brașov

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj