Elita mondială a săritorilor cu schiurile, din nou în România, la Cupa Mondială de Vară – Grand Prix de la Râșnov

68 de sportivi (masculin și feminin) din 16 țări vor concura între 16-18 septembrie 2022
Cei mai buni săritori cu schiurile din lume vor ajunge în România în acest weekend pentru a participa între 16-18 septembrie la Cupa Mondială de Vară – Grand Prix de Sărituri cu Schiurile, eveniment care se va desfășura la Complexul Olimpic pentru sporturi de iarnă din Râșnov, de pe Valea Cărbunării, unde intrarea spectatorilor va fi liberă.

Cum sporturile de iarnă au depășit de mult caracterul sezonier, pe trambulina de 97 de metri este așteptat să evolueze și dublul medaliat olimpic la Beijing 2022, Manuel Fettner, aur cu echipa Austriei și argint la individual, dar și campioana mondială en-titre cu echipa Juliane Seyfarth, din Germania, alături de mulți alți săritori de top ai lumii.

Cele 16 națiuni care își vor trimite reprezentanți în competiții sunt: Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Kazahstan, Norvegia, Polonia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Statele Unite ale Americii și România.

Din lotul feminin al României nu va lipsi Dana Haralambie, care în urmă cu o săptămână a avut o excelentă evoluție la Kranj, unde, cu o săritură de 113 m, a stabilit recordul trambulinei! Alături de Dana, atât la individual, cât și pe echipe, vor mai evolua în cadrul Grand Prix-ului de la Râșnov și Delia Folea, Alessia Mitu-Coșca și Diana Trâmbițas. Lotul masculin va fi alcătuit din Andrei Feldorean, Daniel Cacina și Mihnea Spulber.

În cele trei zile de concurs sunt programate întreceri la individual (masculin și feminin), pe echipe mixte și, în premieră, proba de Super-team, dedicată băieților. „A devenit tradiție organizarea în România a unor etape de Cupă Mondială, atât în sezonul de iarnă, dar și de vară, aceste Grand Prix-uri în care sportivii calificați acumulează puncte în ierarhia mondială, în funcție de care se obține calificarea la Campionatele Mondiale și la Jocurile Olimpice. Ne apropiem de un deceniu de când România a intrat în grupul select de nici 20 de țări din lume care găzduiesc etape de Cupă Mondială. Ne bucură acest fapt, și de aceea vom susține în continuare derularea programului de finațare nerambursabilă pentru proiecte dedicate sportului de performanță, dar și pentru sportul pentru toți, și nu numai pentru schi și biatlon, ci și pentru alte discipline sportive, așa cum am făcut-o în ultimii ani. Sportul de masă ne va ajuta să avem brașoveni mai sănătoși, sportul de performanță ne va pregăti copiii pentru a deveni adulți responsabili, echilibrați emoțional, care vor face față mai bine provocărilor vieții, și de aceea vom susșine în continuare sportul în județul Brașov.”

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Competiția se va desfășura după următorul program:
VINERI, 16 septembrie
10:00 – antrenament oficial feminin
11:30 – calificări feminin
14:30 – antrenament oficial masculin
16:30 – calificări masculin
SâMBĂTĂ, 17 septembrie
10:30 – săritura de probă feminin
11:30 – manșa I feminin
12:20 – manșa finală feminin, urmată de Festivitatea de premiere
15:00 – săritura de probă masculin
16:00 – manșa I masculin
17:00 – manșa finală masculin, urmată de Festivitatea de premiere
DUMINICĂ, 18 septembrie
10:30 – săritura de probă echipe mixte
11:45 manșa I echipe mixte
13:00 – manșa finală echipe mixte, urmată de Festivitatea de premiere
15:00 – săritura de probă Super Team
16:00 – manșa I Super Team
16:40 – manșa a II-a Super Team
17:20 – manșa finală Super Team, urmată de Festivitatea de premiere

Previous Elicopterul SMURD pe care Departamentul pentru Situații de Urgență l-a alocat Brașovului este de acum pregătit pentru intervențiile în zonele montane

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj