Cinci echipamente medicale de ultimă generație vor fi cumpărate de Consiliul Județean Brașov pentru dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov

În data de 8 octombrie, documentația de achiziție pentru cinci loturi de aparatură spitalicească a fost publicată în sistemul electronic SEAP, iar termenul până la care operatorii economici pot depune ofertele a fost stabilit pe 9 noiembrie 2022, ora 15:00.

Administrația județeană intenționează să achiziționeze trei aparate destinate diagnosticării pacienților și două sisteme cu ajutorul cărora să fie gestionate medicamentele, respectiv probele recoltate din UPU, astfel: un ecograf estimat la valoarea de 300.000 lei (fără TVA), un bronhoscop rigid în valoare de maximum 190.000 lei (fără TVA), un bronhoscop flexibil cu o valoare maximă de 280.000 lei (fără TVA), un sistem automat tip vacuum pentru transportul tuburilor cu produse patologice recoltate în UPU, cu o valoare estimată de 300.000 lei (fără TVA) și un sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor estimat la 401.500 lei (fără TVA).

Per total, aparatele și echipamentele însumează 1.471.500 lei (fără TVA).

Această achiziție se realizează în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin intermediul căruia Consiliul Județean Brașov a accesat 6.793.628,72 lei în cadrul Axei prioritare 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020.

În urma derulării procedurilor de achiziție a echipamentelor prevăzute în contractul de finanțare, administrația județeană a realizat o economie de 1.799.174,66 lei care permite achiziții suplimentare, astfel că perioada de implementare a proiectului a fost prelungită până la 31 decembrie 2023.

Pe baza consultărilor pe care echipa de implementare a proiectului le-a avut cu conducerea UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, lista dotărilor medicale a fost suplimentată cu cele cinci echipamente menționate, pe care medicii le-au considerat de strictă necesitate.

„Pe lângă cele 83 de echipamente medicale pe care le-am achiziționat în cadrul proiectului, vom mai procura cinci aparate și sisteme care vor întregi dotările noii Unități de Primiri Urgențe, extinse și modernizate, din cadrul Spitalului Județean. Mă bucur că putem valorifica la maximum fondurile europene pe care le-am accesat și că reușim să răspundem tuturor necesităților comunicate de personalul medical. Vă asigur că vom continua prin toate mijloacele de care dispunem să ne implicăm în tot ceea ce înseamnă modernizarea sistemului de sănătate brașovean”, declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Previous Consiliul Județean Brașov va actualiza Planul de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ), unul dintre documentele strategice care stau la baza investițiilor derulate în aria administrativă a județului

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj