Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vizitat vineri, 7 octombrie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov, cea mai importantă instituție medicală din județ

La 13 ani distanță de la precedenta vizită, oficialul guvernamental s-a declarat extrem de impresionat de transformările remarcabile prin care a trecut această unitate spitalicească de când se află în administrarea Consiliului Județean Brașov.

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean, dr. Florin Orțan, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență, și dr. Cristina Vecerdi, fosta coordonatoare a Unității de Primiri Urgențe, în prezent deputat în Parlamentul României, i-au prezentat ministrului investițiile inițiate și realizate în ultimii ani de către administrația județeană prin valorificarea tuturor surselor financiare disponibile: finanțări europene, fonduri guvernamentale și buget județean.

Astfel, prof. Rafila a trecut în revistă noua Unitate de Primiri Urgențe, al cărei spațiu a fost extins și modernizat cu fonduri asigurate de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială, dotările cu aparatură și echipamente medicale fiind realizate printr-o finanțare europeană în valoare de peste 6,7 milioane de lei, accesată de Consiliul Județean.

Grație acestor proiecte, spitalul dispune acum de una dintre cele mai moderne și mai extinse UPU din țară, conformă din toate punctele de vedere cu normativele în vigoare și care rivalizează cu unități similare din spitalele europene.

Oficialul guvernamental a avut cuvinte de apreciere în privința noului spațiu al Urgențelor și a opinat că obiectivul răspunde întru totul nevoilor comunității.

Vizita a continuat în Corpul B din Pavilionul Central al Spitalului Județean, reabilitat, modernizat, recompartimentat și dotat cu toate echipamentele necesare desfășurării în condiții optime a activității medicale tot prin eforturile și preocuparea administrației județene.

Proiectul care a schimbat „fața” clădirii principale de la Județean a fost demarat de Consiliul Județean din resurse proprii și ulterior a fost predat la Compania Națională de Investiții „CNI” SA pentru continuarea și finalizarea lui.

Au rezultat secții clinice modernizate în totalitate, săli de tratamente și blocuri operatorii dotate la standarde occidentale, precum și saloane moderne în care pacienții beneficiază de cele mai bune condiții.

O altă realizare a Spitalului Clinic Județean de Urgență, implementată pe parcursul ultimelor șase luni cu fonduri asigurate exclusiv din bugetul CJ Brașov este noua secție de Terapie Intensivă Coronarieri, situată în Corpul H al Pavilionului Central, care deservește Secția de Cardiologie Intervențională condusă de dr. Florin Orțan.  

„Domnul ministru a fost foarte impresionat de investițiile realizate de administrația județeană la cel mai important spital al Brașovului. Domnia sa ne-a vizitat tocmai când ne pregătim să dăm în funcțiune Secția de Coronarieni și a remarcat aparatura medicală extrem de performantă, dotările și aspectul acestor saloane”, a afirmat dr. Florin Orțan, directorul medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov.   

De asemenea, oficialul guvernamental a discutat cu președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea, despre situația celorlalte spitale aflate în administrarea autorității județene și despre modul în care Ministerul Sănătății poate contribui atât la rezolvarea diverselor probleme patrimoniale identificate la nivelul unităților medicale de interes județean, cât și la susținerea proiectelor investiționale majore din domeniul sanitar brașovean.

„Chiar dacă există discuții în spațiul public cu privire la un nou spital regional la Brașov, faptul că vechiul spital județean s-a transformat din temelii este foarte important. Am văzut o instituție medicală renovată din temelii, foarte bine echipată, având o nouă Unitate de Primiri Urgențe, una dintre cele mai generoase și mai moderne din țară”, a menționat ministrul Alexandru Rafila.

Vreau să remarc buna colaborare pe care am avut-o de-a lungul timpului cu Ministerul Sănătății, materializată nu doar în proiectul de extindere a UPU Județean, ci și în achiziții de echipamente medicale pentru toate instituțiile medicale pe care le avem în subordine, la care noi am asigurat o cofinanțare de 10%. Vizita domnului profesor Rafila ne-a onorat și ne-a bucurat în egală măsură, deoarece am avut ce să-i arătăm și impresiile domniei sale au fost dintre cele mai bune.

Grație implicării Consiliului Județean, Brașovul a făcut progrese însemnate în modernizarea infrastructurii de sănătate, în beneficiul comunității noastre.

Am discutat cu domnul ministru despre ce am realizat, dar și despre proiectele pe care sperăm să le accesăm prin PNRR. Mă refer aici la renovarea și eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, a Secției de la Zărnești a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie și a unui corp din cadrul Maternității Brașov, proiecte pe care le avem deja pregătite pe componenta «Valul Renovării», dar și la noul Spital de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, proiect pe care Primăria Municipiului Brașov l-a depus în vederea finanțării în cadrul PNRR. Ne dorim ca acesta să fie admis spre finanțare și suntem pregătiți să acordăm toată susținerea necesară pe partea de implementare.

De altfel noi, la nivelul Consiliului Județean, suntem deschiși la orice fel de colaborare cu Municipalitatea, inclusiv în ceea ce privește noul Spital Regional al Brașovului. Am dus la bun sfârșit numeroase proiecte menite să dezvolte sectorul de sănătate publică și cred că expertiza noastră este bine-venită în orice proiect din domeniul medical, mai ales că toate unitățile medicale de interes județean, chiar dacă funcționează în municipiul Brașov, sunt în grija noastră”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

Previous Pentru Regia Autonomă „Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav” RA a fost întocmită o propunere de organigramă formată dintr-un total de 67 de posturi

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Contactează-mă

Apreciez că îți faci timp să iei legătura cu mine. Te rog să completezi formularul de mai jos.

Trimite-mi un mesaj

Revin cu un răspuns cât de repede posibil

    av-logo-negative

    Program disponibilitate audiențe

    [booked-calendar]

    Trimite un mesaj